Oplossingen

IsoBus

Heeft u een ISOBUS-oplossing nodig?

Het is niet ongebruikelijk om een tractor van het ene merk, en werktuigen van een ander merk te hebben. Werktuigen zijn de apparaten die u op uw tractor aansluit, zoals een zaaimachine of een bemester.

Vóór de ISOBUS standarisatie werden de werktuigen bediend via hun eigen terminal (display), en met verschillende werktuigen betekende dit ook verschillende terminals in de tractorcabine.

ISOBUS-standarisatie biedt veel voordelen. Ten eerste zijn tractoren en werktuigen geschikt voor ‘plug and play’. De bediening van alle werktuigen kan worden gedaan met slechts één terminal, wat betekent dat er minder bekabeling nodig is en een beter zicht in de tractorcabine. Gestandaardiseerde kabels en connectoren verlagen de kosten en vereenvoudigen de montage.

Epec ISOBUS controllers (Epec 3606, Epec 3610 en Epec 3724) hebben de hardware conformiteitstests van AEF doorstaan en ze kunnen allemaal ook worden gebruikt als een ISOBUS-gateway.

ISOBUS voorbeeld met EC44 Agri controller:

plaatje 2 isobus solution

ISOBUS voorbeeld met Epec 3724 controller:

ISOBUS-system-768x286

ISOBUS-gateways worden gebruikt om een niet-ISOBUS-werktuig te updaten naar een ISOBUS-werktuig, voeg gewoon een Epec ISOBUS-gateway en -toepassing toe:

ISOBUS-gateway