Oplossingen

WebVisu

WebVisu is een kostenefficiënte manier om een op afstand “diagnose” portal aan uw service-organisatie te bieden.
Get more information about book of ra free spin

Wat?

Wanneer een machine met WebVisu actief is, kunt u de HMI van de machine op afstand bekijken en bedienen via een webbrowser.

CODESYS WebVisu 3.5 kan worden gebruikt met een Epec 6107 Display, Epec 6112 Display en Epec 6200 Remote Access Unit.

webvisu

WebVisu is nuttig omdat:

 • Het de mogelijkheid geeft om de lokale HM, in een webbrowser, te bedienen en te bekijken en hiermee de service afdeling te ondersteunen.
 • Het kan worden gebruikt om eenvoudig service- en diagnoseportals te maken voor service- en R & D-ingenieurs zonder webservers in te hoeven stellen.
 • Een onderhoudsmonteur kan zich rond de machine verplaatsen voor service doeleinden, terwijl hij de machine-HMI tegelijkertijd op een tablet of smartphone kan bekijken (het ingebouwde WLAN-Access point van de Epec 6000-serie maakt dit mogelijk)
 • Het gebruik van WebVisu is eenvoudig, het is niet nodig om webservers in te stellen.
 • Het is niet nodig om een ​​app voor de tablet/smartphone te ontwikkelen, elk apparaat met een standaard webbrowser is geschikt. Er is echter wel een app voor android toestellen van CoDeSys hiervoor beschikbaar in play store.

WebVisu is een ideale oplossing voor een on-demand serviceportal op afstand als er geen toegang nodig is tot gegevens, terwijl de machine niet online is of om gegevens van verschillende machines tegelijkertijd te visualiseren.

Als er geen lokale HMI in de machine nodig is, maar toch af en toe een aanpassing, diagnose, enz. moet worden gedaan, is een Epec 6200 Remote Access Unit met WLAN en WebVisu een handige oplossing, omdat de operator zijn smartphone kan gebruiken als een HMI wanneer dat nodig is.

Voor diagnostische doeleinden op afstand biedt het gebruik van WebVisu voordelen in vergelijking met het verzenden van alle diagnostische gegevens naar een cloud-server en deze daar te visualiseren:

 • Ten eerste hoeft u geen nieuwe gebruikersinterface te maken, omdat uw lokale gebruikersinterface waarschijnlijk al dezelfde of vergelijkbare schermen/functies heeft die u kunt gebruiken.
 • Bovendien hoeft u geen diagnostische gegevens naar de server te sturen om deze te visualiseren, in plaats daarvan hebt u directe toegang tot de machine, waardoor er geen vertragingen zijn en de gegevens meer realtime kunnen worden gevisualiseerd.
 • WebVisu betekent niet alleen meekijken op afstand, het stelt u ook in staat om de HMI op afstand te bedienen, u kunt tussen vensters navigeren en dezelfde interacties maken als de lokale operator, er kunnen meerdere externe gebruikers tegelijkertijd zijn en ieder heeft zijn eigen UI in de HMI.
 • WebVisu is een kostenefficiënte manier om een ​​diagnostische portal aan uw serviceorganisatie te bieden. Er zijn slechts kleine eenmalige licentiekosten toegevoegd aan de prijs van de Epec 6000-serie.
BramEngineers_waarom
BramEngineers_hoe

Wat je nodig hebt is:

 • Epec 6000-serie product met een WebVisu-licentie.
 • WebVisu-gebruikersinterface. Dit zijn de vizualisaties welke moeten worden aangemaakt met CODESYS – in het geval u WebVisu met 6107- of 6112-weergave gebruikt, kunt u dezelfde visualisaties gebruiken die u hebt gemaakt voor de lokale HMI-toepassing.
 • Een webbrowser (alle browsers worden ondersteund)

Dat is alles!